Linkbuilding is het zorgen voor links van andere relevante websites naar uw website. 

Dit fenomeen linkbuilding is een intensief en tijdrovend proces, maar wel een erg belangrijk proces. Linkbuilden is vaak onterecht ondergeschikt bij het maken of optimaliseren van websites, want linkbuilding is voor ongeveer 25% verantwoordelijk voor de positie van uw website in de zoekresultaten van Google.

Wat is linkbuilding?

Om linkbuilding simpel uit te leggen, moet u zich eens voorstellen dat uw website een fysieke winkel in de stad is. De belangrijkste winkelstraten (=top-domeinen) zijn al bezet, danwel onbetaalbaar voor beginnende winkeliers. Om uw winkel (=website) toch bekend te maken in de stad, dient u flyers (=linkjes) te gaan ophangen op allerlei plekken in de stad (=linkjes zetten). Niet iedere plek is even goed of zal de flyer blijven hangen, en daarom dient u deze flyers op een slimme manier op de juiste plekken te hangen. Hangt u een flyer bij de concurrent (als dat al lukt), dan wordt deze natuurlijk weggehaald. Hangt u flyers in andere winkels die bezocht worden door potentiële klanten, dan zorgt u voor naamsbekendheid van uw eigen winkel voor het juiste publiek (=relevante link). Hierdoor zullen meer mensen uw winkel leren kennen en zullen zij uw winkel gaan bezoeken. Dit flyeren (=linkbuilding) zult u altijd moeten doen om uw naamsbekendheid te vergroten en/of te houden, net als dat dat in ieders marketingbudget moet zitten.

Linkbuilding advies

IDTI geeft adviezen over hoe u zelf kunt linkbuilden en waar u rekening mee moet houden. Tevens kunnen wij deze linkbuilding-werkzaamheden voor u uitvoeren.